Kamu Birliği Konfederasyonu İl Başkanı Ercan Çaylan, "Bizler, uzun yıllar sendikal mücadelede kamu çalışanlarını tam anlamıyla temsil edecek sendikalara ihtiyaç duyduk. Bu ihtiyaç kamuda bağımsız ve ilkeli sendikal mücadele verenleri bir araya getirdik" diyerek güçlenerek yola devam ettiklerini dile getirdi.

İL YÖNETİMİ OLUŞTURULDU 

Çaylan Samsun'da Kamu Birliği Konfederasyonu il yönetiminin oluşturduğunu bildirerek, "Şahsımız başkanlığındaki Kamu Birliği Konfederasyonu Samsun il teşkilatında ayrıca Genç Sağlık Sen'den Serhat Epçin, Adil Haber Sen'den Serhat Turgut, Adalet Sen'den Feridun Özkan, SAV-DES Sen'den Fevzi Gül, TEÇ-Sen'den Dursun Kaplan yer almaktadır. Kamu Birliği Konfederasyonu Samsun İl Temsilciliği, ilimizde bulunan tüm kamu çalışanlarının sorunlarının çözümü, daha ferah, daha huzurlu bir çalışma ortamı ve mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için aralıksız çalışmaya devam edecektir" dedi.

MÜCADELE ETMEYE BAŞLADI

Çaylan yaptığı açıklamada sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının başladığı günde, yaklaşık yüz bin kamu çalışanı ile, Türkiye'nin en genç, en dinamik, en üretken konfederasyonu, Kamu Birliği Konfederasyonu'nun kuruluşunu ilan ettik. Sağlık ve sosyal hizmetler kolunda; Genç Sağlık Sendikası, Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmetleri kolunda; Adalet Sen ve SAV-DES SEN Eğitim, öğretim ve Bilim Hizmetleri kolunda; Genç Eğitim Sen ve TEÇ-SEN,
Diyanet ve Vakıf Hizmetleri kolunda; DİVA SEN, Yerel Yönetim Hizmetleri Kolunda; Genç Belediye Sen ve Basın Yayın ve iletişim Hizmetleri kolunda; Adil Haber Sen bir araya gelerek Kamu Birliği Konfederasyonu'nu kurduk. Bağımsız olarak kurulan ve temel ilkeleri tam bağımsız sendikacılık olan bu 8 sendika, bir araya gelerek kamu çalışanlarının ihtiyaç ve özlem duyduğu sendikal mücadeleyi başlatmıştır. Geçtiğimiz mart ayında olağan genel kurulunu yaparak yönetim kurulunu oluşturan Kamu Birliği Konfederasyonu'nun Genel Başkanlığına Osman Kaya seçilmiştir. Osman Kaya liderliğinde sendikal mücadelesine devam eden Kamu Birliği Konfederasyonu, 81 ilde teşkilatlanmasını tamamlamış olup, tüm kamu çalışanları için mücadele etmeye başlamıştır."

Samsun Balaç Mahallesi'nde apartman dairesinde yangın! Samsun Balaç Mahallesi'nde apartman dairesinde yangın!

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN

Muhabir: ELÇİN ABDİK