Pazara getirilen ancak satılmayan kurbanlık hayvanlar, Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından karkas et olarak satın alınacak.

ESK, üreticilerin bakım, besleme ve taşıma maliyetlerini göz önünde bulundurarak Kurbanlık Hayvanların Alım Tarifesi'ni belirlemiş durumda.

ÖDEMELER 3 GÜN İÇERİSİNDE YAPILACAK

Satılan hayvanlar için ödemeler en geç 3 iş günü içinde üreticilere yapılacak. Üreticilerin işini kolaylaştırmak amacıyla, hayvanlar en yakın kesimhanede kesilebilecek.

SON GÜN 28 HAZİRAN

Kurbanlık hayvanlarını satmak isteyen üreticilerin 20-28 Haziran tarihleri arasında en yakın ESK Kombina Müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor. Başvuru için gerekli belgeler; hayvanların kimlik bilgileri, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinden alınan kurban satışı için sevk raporları ile kurban pazar yeri giriş ve kira belgesi.

Başvurular sonrasında, ilgili kombina müdürlüğü tarafından TÜRKVET sistemi üzerinden gerekli kontroller yapılacak ve ESK'nin Hayvan Alım Kriterleri ve Uygulama Esasları Talimatları çerçevesinde hayvanlar karkas et olarak satın alınacak.

2 milyon TL konut kredisinin geri ödemesi dudak uçuklattı: İşte banka banka faiz oranları 2 milyon TL konut kredisinin geri ödemesi dudak uçuklattı: İşte banka banka faiz oranları

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıklamasında vurgulandığı üzere, Kurban pazarlarında satılamayan kurbanlık hayvanlar Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacak.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Kaynak: KAMU SON HABER