Samsun’un gözde ilçelerinden Atakum’da gezilecek yerler arasında tarihi yapılar, deniz, plajlar, parklar ve alışveriş merkezleri bulunmaktadır. Bu yazıda Atakum’un en güzel mekanlarını keşfedin ve unutulmaz bir tatil için planlarınızı yapın.

ATAKUM'DA GEZİLECEK YERLER;

Hayvanseverler Samsun'da buluştu! Öldüren değil yaşatan yasa çağrısı Hayvanseverler Samsun'da buluştu! Öldüren değil yaşatan yasa çağrısı

ÇAKIRLAR KOROSU; 

İncesu Yalı mevkiinde yer alan ve Atakum merkezine yaklaşık 19 km uzaklıkta olan Çakırlar Korusu, Samsun’un bilinen en eski piknik, doğa yürüyüşü ve rekreasyon alanlarından biridir. Son yıllarda yapılan sosyal tesislerle birlikte doğayla buluşmak isteyen vatandaşlarımız için artık ideal bir mekân konumundadır.

ATLI BİNİCİLİK TESİSLERİ;

Büyükoyumca Mahallesi sınırları içerisinde yer alan tesisler, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 2009 yılında kurulmuştur. Binicilik Tesislerinde, uluslararası standartlarda kapalı manej, ısınma maneji, lonj maneji, müsabaka maneji ve modern bir ahır bulunmaktadır. Bunun yanında, Akhal-Teke, Hannover, Westfalen, KWPN, Belçika, Arap, İngiliz, Haflinger, Arabo haflinger ve Midilli cinsi eğitimli atlarla binicilik eğitimleri, arazi turları ve hobi amaçlı geziler uzman personel ile birlikte gerçekleştirilmektedir. Tesis içerisinde kahvaltı ve yöresel yemeklerin sunulduğu restoran da yer almaktadır.

KOCADAĞ YAYLASI KAMP VE MESİRE ALANI; 

Kabadüz mevkiinde yer alan Kocadağ, Karadeniz Bölgesi’nin önemli kamp alanlarındandır. Atakum ilçe merkezine yaklaşık 15 km uzaklıkta olması, bu bölgeyi daha da ilgi çekici hale getirmektedir. Eşsiz bir manzaraya sahip olan Kocadağ Yaylası’nda doğa yürüyüşü, kamp ve yamaç paraşütü gibi pek çok aktiviteyi gerçekleştirmek mümkündür. Kocadağ, doğa sporları ve yayla şenliklerine de ev sahipliği yapmaktadır. Oksijeni bol Kocadağ Yaylası, kış mevsiminde de yoğun olarak ziyaretçi çekmektedir.

ATAKUM SAHİLİ;

Orta ve Doğu Karadeniz’in en uzun sahili ve plajı konumunda olan Atakum Sahili, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda yeniden düzenlenmiştir. Yaklaşık 10 km’lik sahil yolu düzenlenerek plaj tarafına, sık aralıklarla soyunma kabinleri ve tuvaletler (Ücretsiz hizmet vermektedir) yerleştirilmiştir. Bunun yanında yürüyüş ve bisiklet yolu da ayrı ayrı planlanmıştır. Aynı zamanda sahil yolu araç trafiğine açık olacak şekilde düzenlenmiştir. Ayrıca çocuklar için belirli aralıklarla oyun parkları da kurgulanmıştır. Karadeniz’in gözbebeği Atakum Sahili, “Mavi Bayraklı Plaj” sayısıyla da dikkati çekmektedir. Zira son yıllarda, sahil boyunda artan turistik ve butik otel sayısı bunun bir yansımasıdır. Atakum Sahili, ayrıca eğlence hayatına da hitap etmektedir. Sahil yolu üzerinde sayısız eğlence mekânları ve kafeler ardı ardına sıralanmaktadır.

BÜYÜK KOLPINAR TÜMÜLÜSÜ;

Esenevler Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Tümülüs, denize hâkim bir noktada kurulmuştur. I. Derece Arkeolojik Sit Alanı ilan edilen bölge içerisindeki Tümülüs 40 metre çapında ve 8 metre yüksekliğindedir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Kaynak: Haber merkezi