Karadeniz Bölgesi'ndeki illerden Samsun'a gelen hayvanseverler, sokak köpeklerinin uyutulması yasasına karşı eylem yaptı. Samsun Sinop Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Elif Köse Avan, "Bizler yaşatmak amacıyla aldığımız eğitimleri, hiçbir zaman öldürmek için kullanmayacağız" dedi.

VALİ TAVLI VE BAŞKAN DOĞAN'A TEŞEKKÜR

Hayvanseverler, İlkadım ilçesi Şehir Kulübü önünde toplanarak, köpeklerin toplanıp sahiplenilmeyenlerin uyutulmasını içeren yasa teklifini protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Bazı vatandaşların can dostlarıyla birlikte katıldığı yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Sokak hayvanlarının herkesin sahip olduğu canlılar olduğuna dikkat çeken Samsun Sinop Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Elif Köse Avan şunları söyledi: "Bu hayvanların yaşam alanını istila ediyoruz. Ekolojik sistemi zaten bizler bozuyoruz. Bizler veteriner hekimler olarak yaşatmak amacıyla aldığımız eğitimleri, hiçbir zaman öldürmek için kullanmayacağız. Biz andımızı içtik. Önlüğümüzü giyerken hiçbir canlıya zarar vermeyeceğimize, her zaman onların haklarını koruyacağımıza şifa dağıtacağımıza söz verdik. Öldürmeyeceğiz, yaşatacağız. Bu yeminimize sadık kalacağız. Tüm Türkiye'deki belediyelerde görev yapan veteriner hekimlerimiz böyle bir yasanın çıkması halinde istifalarını hazırlamış durumdalar. Sayın Valimiz konuyla ilgileniyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız can dostlarımız için çok güzel atılımlarda bulundu. Samsun'da asla katliam olmayacak. Buna Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız müsaade etmeyecek. Ortaklaşa çalışmalar yapacağız. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Gerekirse gönüllü olarak barınaklara, köylere gideceğiz, kısırlaştırmalarını yapacağız. Ne olursa olsun sokaklardaki hayvanlarımızı yaşatacağız." 

Samsun'da polisten broşürlü uyarı! Samsun'da polisten broşürlü uyarı!

BİN 200 BELEDİYE BAKIMEVİ KURMADI

HAYKONFED Karadeniz Temsilcisi Kemal Zafer Özdemir de Hayvanları Koruma Kanunu'na rağmen bin 389 belediyenin bin 200'ünün bakımevi kurmadığını, kısırlaştırma yapmadığını belirterek, "Kısırlaştırılmayan hayvanlar, kendi iradesi dışında çoğalmış vatandaşımız muzdarip olmuştur. Belediyeler eğer görevini yapsa, ne insanlarımız ne de bu canlarımız bu duruma gelmeyecekti. Bizler kanlı tuzaklara geçit vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.


SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Muhabir: ELÇİN ABDİK