3 Temmuz'dan itibaren geçerli: 7 bin 134 TL zam geliyor 3 Temmuz'dan itibaren geçerli: 7 bin 134 TL zam geliyor

Emekli ve memur zam oranları da 3 Temmuz'da belli olacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 3 Temmuz'da haziran ayı enflasyonunu ve Yurt İçi Üretici Fiyatları Endeksi'ni (Yİ-ÜFE) açıklayacak. Bu veriler ışığında, akaryakıt, sigara ve alkole uygulanacak Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zam oranları da netleşecek.

YÜZDE 20 ARTIŞ BEKLENİYOR

ÖTV zammında yüzde 20 artış bekleniyor. Uzmanlar, ÖTV maktu tutarlarına yaklaşık yüzde 20 oranında zam gelmesini öngörüyor. Bu artış, akaryakıt, sigara ve alkollü içecek fiyatlarında önemli bir yükselmeye neden olacak.

TEMMUZ CEP YAKACAK

Benzinin litresi 42.40 TL'den 44.67 TL'ye, motorinin litresi ise 42.51 TL'den 44.64 TL'ye yükselmesi bekleniyor.Yüksek alkollü içkilerin 1.062 TL olan maktu ÖTV tutarı, yüzde 20 zam ile 1.275 liraya yükselebilir. Sigaradaki maktu ve asgari maktu ÖTV tutarlarına da yüzde 20 zam yansıtılacak. Bu durumda, en ucuz sigaranın fiyatının 66 liraya kadar çıkması bekleniyor.

TARİH BELLİ OLDU

Akaryakıt, sigara ve alkole uygulanacak ÖTV zam oranları ile emekli ve memur zam oranları 3 Temmuz'da resmi olarak açıklanacak ve zamlar aynı tarihten itibaren yürürlüğe girecek.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Kaynak: SÖZCÜ