Samsun'da 2 metrelik yılan paniği! Merdiven boşluğundan çıktı Samsun'da 2 metrelik yılan paniği! Merdiven boşluğundan çıktı

İLKADIM'DA YEMEK YERKEN BOĞULUYORDU 

Samsun'un İlkadım ilçesi 56'lar mevkisindeki bir restoranda yemek yiyen kadının lokma boğazına takıldı.

BEKÇİ, KADINI HEİMLİCH MANEVRASIYLA KURTARDI 

Ayağa kalkan kadına yanındakiler yardım etmeye çalıştı. O sırada bölgeden geçen çarşı ve mahalle Bekçisi Özkan Topsakal, kadının nefes almakta zorluk çektiğini görmesi üzerine Heimlich manevrasıyla müdahalede bulundu. Topsakal, yaptığı müdahalenin ardından kadının rahat nefes almasını sağladı.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI 

Bekçinin kadına müdahale ettiği anlar, restoranın güvenlik kamerasına yansıdı.

"HAYATA DÖNDÜRDÜK"

Topsakal, gazetecilere yaptığı açıklamada, 56'lar bölgesinde devriye görevi yaptıkları sırada restorandan çığlıkların gelmesi üzere müdahale ettiklerini söyledi. Olayın yaşandığı bölgede devriye halinde olduklarını belirten Topsakal, "Bizim yakın olmamız sebebiyle o sesi duyduktan sonra çiğ köfte dükkanının içine girdiğimizde arkadaşlarımızla beraber 13-14 yaşlarında bir kız çocuğunun nefesinin tamamen tıkandığını, nefes alamadığını gördük. Bu esnada kontrol ettiğimde tamamen gözlerinin de dönmek üzere olduğunu, bilincini kaybetmek üzere olduğunu hissettik. Emniyet teşkilatımızın da verdiği eğitimler sayesinde Hemlich manevrası uygulamaya kararı verdik. Bu şekilde de üçüncü baskıda nefes borusundaki cismi çıkardı. Daha sonrasında tansiyonunun yerine gelmesini bekledik. Hayati tehlikesi de geçtikten sonra kız çocuğumuzu hayata döndürdük." dedi.

HABER AJANSI: AA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Kaynak: AA