Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, IPARD III Programı 2. Başvuru Çağrı İlanı'nın yayımlandığını bildirdi. Yapılan açıklama "Çağrı ilanı, 'Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme' başlığıyla duyuruldu, bu çağrı ilanının toplam destek bütçesi 80 milyon avro olarak belirlendi" ifadelerine yer verildi.

İŞTE O ALANLAR 

Samsun'da arazide yangın! Samsun'da arazide yangın!

Çiftçilik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme başlığı altında destek verilecek alanlar ise şu şekilde bildirildi: "Bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi, işlenmesi ve pazarlanması, arıcılık ve arı ürünlerinin işlenmesi ve paketlenmesi, zanaatkarlık ve katma değerli ürünler, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları, yenilenebilir enerji yatırımları."

BAŞVURULAR ONLINE

IPARD-III Programı 2. Başvuru Çağrı Dönemi kapsamında, yatırımcıların proje başvurularının online sistem kayıtlarını 12 Temmuz–16 Ağustos tarihlerinde https://onlinebasvuru.tkdk.gov.tr/ internet sitesi üzerinden yapabileceklerinin altı çizildi. Başvuru paketleri ise 29 Ağustos'a kadar 42 TKDK İl Koordinatörlüğü ve 39 ilde faaliyet gösteren TKDK İl İrtibat Ofislerine teslim edebileceğini aktarıldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Muhabir: ELVAN İLHAN