Yolunuz Yakakent’e düşerse oranın kendine has yemeklerini tadana kadar kalmanızı öneririm. Bir yandan mis gibi denizinin manzarasında kendinizi kaybeder, diğer yandan iyotun açtığı iştahınızı yörenin tatlarıyla taçlandırabilirsiniz. İşte detaylar..

YAKAKENT'İN NEYİ MEŞHUR?

En meşhur yemekleri içli mantı. Mantı içinin farkı cevizden kaynaklanıyor. Sarımsaklı yoğurtla yeniyor. Dört mevsim balık yemeklerinin en lezzetlilerini yiyebilirsiniz burada. Hem kızartmaları hem de buğulamaları son derece lezzetli yapıyorlar. Yakakent'te de ördek ve tavuk ve balık mutfakların vazgeçilmezi. İşte detaylar...

Yakakent1

Samsun'da araç kiralama dolandırıcılığına hapis Samsun'da araç kiralama dolandırıcılığına hapis

Cevizli mantı tarifi

Malzemeler:

6 su bardağı un
500 gr. kıyma
2 orta boy soğan
1 kase kıyılmış ceviz
Köy yoğurdu veya süzme yoğurt
3-4 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Yapılışı:

Un, su ve tuzdan hamur elde edilir. Biraz dinlendikten sonra hamur unlanmış tezgahta açılır. İrice kare kare kesilir. Kıyma, karabiber ,incecik doğranmış soğan ve tuzdan elde ettiğimiz harç iyicene yoğurulur ve karelerin ortasına koyulup üçgen şekilde kapatılır. İki elimizin baş parmağı ile hamurun uç kısmına harç ortaya çıkacak şekilde bastırılır. Hamurlar tuzlu suda haşlanır. Haşlanan mantılar iki ayrı servis tabağına alınır. Bir tanesi sarımsaklı yoğurtla karıştırılır. Diğerinin üzerine ceviz serpilir. Bolca tereyağı yakılıp ikisinin de üzerine gezdirilir.

Yakakent2

Levrek tarifi

Malzemeler:

500 gr levrek
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz

Yapılışı:

Levreğin içini ve pullarını soğuk suyla iyice temizleyin. Sağlı sollu olarak iki tarafına bıçakla çizik atın. Zeytinyağına tuz ekleyip karıştırın ve balığı iyice yağlayın. Izgarada iki tarafını da iyice pişirip servis yapın.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN

Kaynak: Haber merkezi