Türkiye'de memur ve emekli maaşlarına Ocak ve Temmuz aylarında yapılan zam oranları, TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerine göre belirleniyor.

2008 yılında Aylık Bağlama Oranı'nda (ABO) emeklilerin aleyhine bir değişiklik yapan AKP hükümeti, 2009 yılında refah payı uygulamasını devreye sokarak emeklilere enflasyon zammına ek olarak bir artış sağlamıştı.

Miras paylaşımında en yüksek payı kimin alacağı belli oldu Miras paylaşımında en yüksek payı kimin alacağı belli oldu

15 YILDIR UYGULANIYORDU

Bakan Işıkhan, 15 yıldır kesintisiz uygulanan refah payı sisteminin bu yıl askıya alınacağını duyurdu. Milyonlarca emekli yapılan açıklamayla hayal kırıklığına uğradı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in liderliğinde yürütülen yeni ekonomi programı çerçevesinde, hükümetin uzun süredir devam eden hatalı ekonomi politikalarının bedelini vatandaşlara yansıtmaya devam ettiği görülüyor.

Milyonlarca emekli, bu yıl yüzde 8 oranında verilmesi planlanan refah payı artışından yararlanamayacak. Bakan Işıkhan, "Emekliye refah payı var mı?" sorusuna, "Hayır, yok," diyerek kesin bir dille yanıt verdi.

Işıkhan, yılın ikinci yarısında emekli maaşlarına yapılacak zamlarda refah payının gündemde olmadığını belirtti. Bu yıl enflasyon göz önüne alındığında yüzde 7-8 civarında olması beklenen refah payının verilmemesi, milyonlarca emeklinin zam oranında önemli bir düşüş yaşanacağı anlamına geliyor.

EMEKLİ MAAŞLARINDA 700 İLE 1000 LİRALIK KESİNTİ

3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon verileri ile emeklilere yapılacak kesin zam oranı belirlenecek. Maaş tutarına göre değişmekle birlikte, refah payının ödenmemesi emekli maaşlarına yapılacak zamda ortalama 700 ile 1000 lira arasında bir azalmaya neden olacak.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Kaynak: KAMU SON HABER