Bazı araçlar için muayene zorunluluğu artık kaldırıldı. Yeni araç sahipleri, ilk üç yıl boyunca muayene yaptırmak zorunda kalmayacak.

Ancak, 2021 ve öncesi model araç sahipleri için muayene süresi geldiğinde TÜVTÜRK istasyonlarına başvuru yapılması zorunlu olacak.

TÜVTÜRK, bu düzenlemeyle yoğunluğu azaltmayı ve araç sahiplerinin işlemlerini kolaylaştırmayı hedefliyor.

YENİ ARAÇLAR İÇİN 3 YIL GEÇERLİ

Yeni dönemde, muayene yaptırmanın zorunlu olmadığı öne çıkıyor. Ancak, muayenesi yapılmamış araçların trafiğe çıkmasının yasak olduğu hatırlatıldı. Yeni bir otomobil satın alan sürücüler için ise ilk 3 yıl boyunca muayene zorunluluğu bulunmamaktadır.

Özellikle 2021 ve daha önceki yıllara ait araç sahiplerinin muayene sürelerinin geldiğinde TÜVTÜRK istasyonlarına başvurmaları gerektiği vurgulandı. Ancak bu durumun yol açabileceği yoğunluğu önlemek amacıyla TÜVTÜRK, çeşitli yeni adımlar atmaktadır.

Ehliyet sahiplerine önemli uyarı: 12 bin 978 lira cezası var! Ehliyet sahiplerine önemli uyarı: 12 bin 978 lira cezası var!

Önceki yıllarda egzoz emisyon ölçüm işlemlerini farklı yetkili bayilere devreden TÜVTÜRK, bu sayede muayene süreçlerini hızlandırmış ve yoğunluğu azaltmıştı. Ayrıca, randevu sisteminde yaşanan yoğunluğa çözüm olarak Türkiye genelinde mobil istasyonların faaliyete geçirilmesi de önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Gezici istasyonlarda binek otomobil, traktör ve motosiklet muayeneleri gerçekleştirilmekte olup, hava destekli hidrolik fren sistemine sahip araçların muayenesi ise yalnızca sabit istasyonlarda yapılabilmektedir. 

Egzoz gazı emisyon ölçümü ise sadece sabit ve yetkilendirilmiş seyyar istasyonlarda gerçekleştirilmektedir. Traktör muayeneleri ise tüm seyyar ve sabit istasyonlarda yapılabilmektedir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Kaynak: ESKİŞEHİR.NET