GRAM ALTIN KAYBETTİRDİ

Amerika'dan gelen büyüme verileri rotayı değiştirdi. Gram ve ons altın yükselişini sınırladı. Gram altın bu hafta kaybettirdi.

9. Yargı Paketi TBMM'de: Kadınlar kızlık soyadlarını tek başına kullanamayacak 9. Yargı Paketi TBMM'de: Kadınlar kızlık soyadlarını tek başına kullanamayacak

Ons altındaki yükselişin ardından gram altında hafta için 2458 lirayı gördü ama düşüş eğilimine geçti. Gram altın altın yatırımcısına bu hafta yüzde 0,24 azalışla 2452 liradan kapattı.

Çeyrek altının hafta sonu satış fiyatı 4 bin 60 liradan fiyatlandı. Cumhuriyet altını ise Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 4 bin 60 liradan, cumhuriyet altını ise 16 bin 226 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise şu sıralarda yüzde 0,05 yükseliş ile 2 bin 329 dolardan işlem görüyor. 22 ayar bilezik 2 bin 277 liradan alıcı buluyor.

FİYATLARDA BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

ABD'de büyüme verilerinin karışık sinyaller vermesi varlık fiyatlarındaki belirsizliğin sürmesine neden oldu. ABD Merkez Bankasının (Fed) enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi verileri yatırımcıların odağına yerleşti.

ABD'de Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) yılın birinci çeyreğinde yıllıklandırılmış olarak beklentiler doğrultusunda yüzde 1,4 artarken, 2022'nin ikinci çeyreğinden bu yana en düşük büyüme oranı kaydedildi. Mayısta yayımlanan tahminlerde, ülkenin yüzde 1,3 büyüdüğü öngörülmüştü.

PİYASALRDA DEĞİŞİKLİK ARTACAK

Ülke ekonomisindeki büyüme hızının önceki çeyreğe göre yavaşladığına işaret eden verinin yatırımcıların bu yıl faiz indirimine dair beklentilerini güçlendirdiğini kaydeden analistler, verilerin piyasalarda oynaklığı artırabileceğini dile getirdi.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman da enflasyon baskısının hala yüksek olduğu bir ortamda Fed'in faiz indirimini desteklemeye hazır olmadığını yineledi. Bu durum da ons altına aşağı yönlü baskı yaptı.

Söz konusu gelişmelerin ardından para piyasalarında, Fed'in eylülde faiz indirimine gitme ihtimali yüzde 70, kasımda yüzde 95 ile fiyatlanıyor. Olası bir faiz indiriminin ardından bankanın aralık toplantısında ikinci kez faiz indirme ihtimali ise yüzde 75 ile fiyatlamalardaki yerini koruyor.

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise Almanya'da işsizlik oranı, ABD'de çekirdek kişisel tüketim harcamaları ve Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 300 ve 2 bin 280 dolar seviyelerinin destek, 2 bin 350 ve 2 bin 380 dolar seviyelerinin ise direnç konumunda olduğunu bildirdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Kaynak: AA