Temmuz ayının başlamasıyla birlikte Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zamları gündemin önemli maddelerinden biri haline geldi.

Temmuz ayının başlamasıyla birlikte ilk olarak elektriğe yüzde 38 oranında zam yapıldı. 3 Temmuz Çarşamba günü ise Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) açıklanacak. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıklaması sonrası, akaryakıt, alkol ve sigara ürünlerinin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) maktu tutarlarına yaklaşık yüzde 20 oranında otomatik zam yapılması bekleniyor.

Eğer ÜFE yüzde 20 artarsa, ÖTV tutarları benzinde 11,34 liraya, motorinde 10,63 liraya çıkacak. ÖTV üzerinden bir de Katma Değer Vergisi (KDV) alınması nedeniyle, vergi yükü benzinde 2,27 liraya, motorinde ise 2,13 liraya çıkacak. Böylece benzinin litre fiyatı 42,40 TL’den 44,67 TL’ye, motorinin litre fiyatı ise 42.51 TL’den 44,64 TL’ye yükselecek.

3 Temmuz itibariyle LPG fiyatlarına da zam bekleniyor. Foreks Haber'in edindiği bilgiye göre, LPG grubunda da 1,80 TL fiyat artışı öngörülüyor. Kaynaklardan edinilen bilgiye göre "Akaryakıt fiyatlarında platts değerlerine göre bir değişiklik öngörülmüyor ancak TÜİK verileri açıklandıktan sonra hem akaryakıt ürünlerinde hem de otogaz (LPG) ürününde 3 Temmuz 2024 tarihinden itibaren ÖTV kaynaklı fiyat artışı bekleniyor" şeklinde açıklama yapıldı...

Tek bir IBAN işlemine bile rekor ceza kesilecek! Tek bir IBAN işlemine bile rekor ceza kesilecek!

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN

Editör: Ayşe Çolak