SAMSUN'DA DOĞUP TİYATROYLA BAŞLAYAN BİR HAYAT

31 Aralık 1946’da Samsun’un Vezirköprü ilçesinde doğan Hikmet Karagöz, oyunculuk kariyerine 1962-1963 yıllarında Eminönü Halkevi'nde amatör olarak başladı. 1964 yılında Küçük Sahne Ulvi Uraz Tiyatrosu’nda profesyonel oldu. 1974’te "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" adlı televizyon yapımıyla ekranlarda boy göstermeye başladı.

PROFESYONELLİĞİ VE ÇEŞİTLİLİĞİYLE DİKKAT ÇEKTİ

Sanatçı, 1975 yılında bir tabelacı atölyesi işletti. Sinemaya 1982 yapımı "Faize Hücum" filmiyle adım atan Karagöz, "En Büyük Şaban" filminde Kemal Sunal’a Boğaz Köprüsü’nü satmasıyla hafızalarda yer edindi. 1990’da oyuncu kadrosuna katıldığı Bizimkiler dizisindeki Çaycı Abbas rolü, onu geniş kitlelerce tanınan bir isim haline getirdi.

TİYATROYU BIRAKIP RESME YÖNELDİ

1980 yılında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'ndan istifa eden Hikmet Karagöz, 1986 yılından itibaren ağırlıklı olarak suluboya çalışmalarıyla resim yapmaya başladı. Profesyonel olarak birçok resim sergisi açtı ve bu alanda da büyük bir beğeni kazandı.

YAŞAMININ SON YILLARINDA SAĞLIK SORUNLARI

Hikmet Karagöz, Ağustos 2018’de felç geçirdi. Tedavisi süresince hayranlarının desteğini gören sanatçı, 27 Ekim 2020’de İstanbul Kartal’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Cenazesi Topkapı Yeni Kozlu Mezarlığı'na defnedildi.

TİYATRO OYUNLARINDAN UNUTULMAZ KARELER

Sanatçının rol aldığı bazı tiyatro oyunları şunlardır:

Ayak Bacak Fabrikası

Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım

Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı

Şahları da Vururlar

ZENGİN FİLMOGRAFİSİYLE TÜRK SİNEMASINA KATKI

Hikmet Karagöz, birçok filmde rol aldı. Bunlar arasında şunlar öne çıkıyor:

En Büyük Şaban (1983)

Çıplak Vatandaş (1985)

Karartma Geceleri (1990)

Yeditepe İstanbul (2001)

Poyraz Karayel (2015)

Çukur (2017)

TÜRK SANAT DÜNYASININ UNUTULMAZ İSMİ

Hikmet Karagöz, tiyatro, sinema ve resim alanındaki çalışmalarıyla Türk sanat dünyasında unutulmaz bir iz bıraktı. 73 yaşında hayata veda eden sanatçı, geride onlarca eser ve anı bıraktı.