SAMSUN’DA EDEBİYATSEVERLER BAFRA’DA BULUŞUYOR
SBB, edebiyat dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdiği özel bir etkinliğe imza attı. Bugün başlayan ve üç gün sürecek olan bu kültürel buluşma, Bafra Tütün Müzesi’nde edebiyatseverleri ağırlıyor. Etkinlik kapsamında şairler ve yazarlar gerçekleştirecekleri söyleşi ve panellerle edebiyatın farklı yönlerini katılımcılarla birlikte keşfediyor.
ETKİNLİKLER “NEDEN EDEBİYAT GÜNLERİ?” PANELİYLE BAŞLADI
Edebiyat buluşmasının ilk günü, "Neden Edebiyat Günleri?" başlıklı panel ile başladı. Emin Günaydın, Erkan Yıldırım, Hakan Karaali ve Canberk Uncu edebiyat günlerinin önemi, edebi üretim süreci ve kültürel katkıları üzerine değerlendirmelerde bulundu.
BİR ŞAİRİN GÖZÜNDEN BAFRA VE NEYZEN TEVFİK
Ardından İdris Anarat, "Bafra’da Şair Olmak, Neyzen Tevfik" konulu söyleşisiyle dinleyicilerle buluştu. Anarat, Bafra’nın edebi kimliğine dair gözlemlerini paylaşırken Neyzen Tevfik’in yaşamından kesitler sundu.
BAFRA’NIN TARİHİ VE EDEBİYATI BİR ARADA
Günün son etkinliğinde ise araştırmacı-yazar Ali Ak, "Bafra’da Millî Mücadele, Bafra Halkevi ve Altınyaprak Dergisi" başlıklı söyleşisi ile katılımcılarla bir araya gelerek bölgenin edebiyatla iç içe geçmiş tarihine ışık tuttu.
ETKİNLİKLER 25 VE 26 NİSAN’DA DEVAM EDECEK
Belediyenin organize ettiği etkinlik, 25 ve 26 Nisan tarihlerinde de şair ve yazarların katılımıyla devam edecek.