19 MAYIS'TA KAHVERENGİ KOKARCA AÇIKLAMASI
Ekipler tarafından başta fındık ve mısır olmak üzere sebze ve meyvelerde ekonomik kayıplara neden olan kahverengi kokarca zararlısına karşı özellikle kapalı alanlarda ilaçlama çalışması yürütülüyor.
KAHVERENGİ KOKARCAYLA MÜCADELE 17 İLÇEDE SÜRÜYOR
Öten yandan, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kahverengi kokarca ile mücadeleyi 17 ilçede sürdürüyor. Yapılan açıklamada, "Kahverengi Kokarca, tarımsal üretimde önemli ölçüde kayıplara neden olan tahripkâr, istilacı ve polifag bir zararlıdır. Başta fındık olmak üzere elma, armut, turunçgiller, kivi, şeftali, erik, ceviz, Trabzon hurması, mısır, fasulye, domates, biber, patlıcan, incir, çeltik, soya fasulyesi gibi ekonomik değeri olan birçok ürün için verim ve kalite kaybı oluşturmaktadır" ifadelerine yer verildi.
KAHVERENGİ KOKARCA İLE MÜCADELE UYARISI
Kahverengi Kokarca ile mücadelede üreticilere uyarılarda bulunan İl Müdürümüz İbrahim Sağlam, açıklamalarına şöyle devam etti: "İlimizde başta fındık olmak üzere; ekonomik anlamda, üretimi yapılan diğer tarım ürünlerimiz, üreticilerimizin başlıca gelir kaynağını oluşturmaktadır. Fındığın en önemli zararlısı olan Kahverengi kokarca tahribatının önüne geçebilmek için; üreticilerimizin bahçelerini sık aralıklarla kontrol etmeleri, yoğun çiftleşme –yumurta bırakma evresinde olduğu bu dönemde, yüksek oranda bir nimph artışı ile (4. ve 5. Dönem) karşılaşmamak ve oluşabilecek “lekeli, acılı iç" zararını engellemek için son ilaçlama ile hasat arasındaki süreye de dikkat ederek, Ruhsatlı Bitki Koruma Ürünleri (https://bku.tarimorman.gov.tr/) ile ilaçlama yapmaları gerekmektedir.
SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.