Samsun

Samsun'da sağlık turizmi masaya yatırıldı

Abone Ol

TOBB T. Uluslararası Sağlık Turizmi Meclis Başkanı Doç. Dr. Özgür Öztan, Samsun'un sağlık turizmi alt yapısı bakımından güçlü bir kent olduğunun altını çizerek, amaçlarının talep ve sorunları dinleyerek yol haritasının belirlemek olduğunu söyledi.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİ KATILDI

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Uluslararası Sağlık Turizmi Meclisi Karadeniz Bölge Toplantısı, Vali Orhan Tavlı, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TOBB T. Uluslararası Sağlık Turizmi Meclis Başkanı Doç. Dr. Özgür Öztan, TOBB T. Uluslararası Sağlık Turizmi Meclisi Danışmanı Doç. Dr. Rukiye Numanoğlu, TOBB T. Uluslararası Sağlık Turizmi Meclisi Başkan Yardımcısı Op. Dr. Genco Çetinkanat, Vali Yardımcısı Vehbi Bakır, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Alperen Kaçar, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Kemal Serhan Sandıkçı, OMÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut, Samsun Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Prof. Dr. Fatih Özkan, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Elif Ural'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.


"KURULUŞLARIN YÜZDE 3'Ü KARADENİZ BÖLGESİ'NDE"

Sorunları öğrenmek ve talepleri amacıyla Samsun'a geldiklerini kaydeden TOBB T. Uluslararası Sağlık Turizmi Meclis Başkanı Doç. Dr. Özgür Öztan, "Amacımız Türkiye genelindeki sektördeki problemleri öğrenmek. Sektöre katkı sağlamak için buradayız. 2 yıldır çalışmalar yapıyoruz. Sağlık turizminde ülkemizde öne çıkan alanlara yönelik bazı alt komisyonlar belirledik. Tüm sektörü ayrıntılı bir şekilde değerlendirmek ve incelemek hedefindeyiz. Son yıllarda hizmet ihracatı kendi içinde ciddi bir artış yaşıyor. Sağlık turizmi de bunun önemli bir parçası. Şu ana kadar yaşadığımız büyümeyi, önümüzdeki yıllarda da yaşama hevesindeyiz. Türkiye'de sağlık turizmi sektöründe yetkilendirilmiş 4 bin 226 sağlık kuruluşu var. Yüzde 3'ünün Karadeniz Bölgesi'nde hizmet sunduğunu biliyoruz" dedi.

"SEKTÖR DAHA DA İLERİ TAŞINACAK"

Karadeniz Bölgesi'nin turizmin olmazsa olmazı diğer avantajlara da sahip olduğunu dile getiren Öztan sözlerini şöyle sürdürdü: "Karadeniz Bölgesi, deniz, kum, güneş 3'lüsüne, alternatif turizm türlerine ev sahipliği yapıyor. Mavi bayraklı sahiller, yemyeşil doğa, tarihi dokusu, şifalı kaplıcalar, yaylalar gibi bir çok özelliği var. Kamu ve özel hastanelerinde çok güçlü alt yapılara sahip. Sağlık sektörü ayrıca bir çok sektörle işbirliği yapmak durumunda. Karadeniz Bölgesi'nde bazı ülkeler önem arz ediyor. Gürcistan, Rusya, Ermenistan, İran gibi ülkelerin yakınlığı açısından, ulaşım kolaylığı açısından önemli olduğunu biliyoruz. Özellikle ulaşım konusunda bazı destekler almak önemli olacaktır. Karadeniz Bölgesi'nde yetkilendirilmiş sağlık kuruluşlarının yüzde 37'si Samsun'da olduğunu görüyoruz. Samsun, Türkiye'nin en önemli büyük şehirlerinden biri. Çok kıymetli çalışmalar var. Bir çok adım zaten atılmış. Burada amaç bunu nasıl global hale getirebiliriz, tüm şehre ve bölgeye nasıl yayabiliriz bunu anlamak ve bunun yol haritasını çizmek. Biz buraya dinlemek ve öğrenmek amacıyla geldik. Ne kadar çok bilgiye sahip olursak, elimizden geldiğince TOBB'un destekleriyle kamuyla irtibat kurmak ve çözmek amacındayız." 
Program katılımcı görüşlerinin alınması, sağlık turizmi paneliyle devam etti.

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.