Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından uygulanan program çerçevesinde toplamda 9 projeye 42 milyon TL destek sağlanacak. Bu projelerle dezavantajlı kesimlerin istihdama kazandırılması, engelli bireylerin mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Ayrıca unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin yaşatılması ve bölge insanının gelecekteki yatırımlara yönelik kabiliyetlerinin artırılması amaçlanıyor.
SAMSUN’DA KENEVİR TEKSTİLİ İLE İNOVASYON
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin “Samsun Kenevir Tekstili İnovasyon ve Kapasite Geliştirme” projesiyle, Kenevir ve İpek Dokuma Atölyesi modernize edilerek üretim kapasitesi artırılacak. Bu yenilikçi proje, bölgede kenevir tekstilinin geliştirilmesine önemli katkı sunacak.
AMASYA’DA KADIN KOOPERATİFLERİ DESTEKLENECEK
Amasya Valiliği’nin “Anadoludakiler: Amasya İli Yöresel Ürünler, Geleneksel Üretim ve Kadın” projesiyle, Taşhan yöresel ürünler ve geleneksel sanatlar merkezi haline dönüştürülecek. Bu proje kapsamında 8 kadın kooperatifi desteklenerek üretim ve satış kapasiteleri artırılacak.
ÇORUM’DA UNUTULAN MESLEKLER YAŞATILACAK
Çorum Belediyesi’nin “Dünyanın Merkezinde Hitit Barış Sofrası” projesiyle Bedesten Çarşısı’nda eğitim ve üretim atölyesi kurulacak. Coğrafi işaretli ürünler olan Çorum Mantısı, Şekerlemesi, Baklavası ve Su Böreği geleneksel üretim standartlarına uygun şekilde üretilecek. Ayrıca İskilip Belediyesi’nin “Kaybolmadan Gelecek Nesillere Aktarıyoruz: İskilip Meslekler Müzesi” projesi ile unutulmaya yüz tutmuş meslekler yeniden canlandırılacak ve kültürel miras korunacak.
ERBAA’DA NARİNCE ÜZÜMÜ GELENEKSEL ÜRETİMİ DESTEKLENECEK
Erbaa Belediyesi’nin “Anadoludakiler: Erbaa Narince Üzüm Yaprağı Bereket Atölyesi” projesiyle, Narince üzümünden üretilen salamura yaprak, pekmez, tatlı tarhana ve sirke gibi ürünlerin imalatı desteklenecek. Bu proje ile geleneksel üretim teknikleri korunacak ve yerel ürünlerin değeri artırılacak.
SOSYAL GELİŞMEYE YÖNELİK 3 PROJE UYGULANACAK
Çorum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün “Engelli Bireylere Yönelik Gündüz Hizmet Merkezi” projesiyle, engelli bireylerin sosyal becerilerinin artırılacağı ve toplumsal hayata katılımlarının destekleneceği bir merkez kurulacak. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Elektrikli Araçlar Eğitim Merkezi” projesi ile işsiz bireylere meslek edindirme eğitimleri verilecek. Ayrıca, Tokat Olgunlaşma Enstitüsü’nün “Geçmişe Dokun Geleceği Doku Geleneksel Dive Dokuması Atölyesi” projesiyle, Tokat’ın tarihi mirası olan Dive Dokumacılığı yaşatılacak ve kadın istihdamı artırılacak.