Samsun Mobilyacı İş Adamları Derneği tarafından yürütülen, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin eş finansman katkısıyla gerçekleştirilecek toplamda 233 bin 452 avro bütçeli hibe programı olan 'Gelecek İçin Tasarım' projesi ile 15 gence bilgisayar destekli mobilya tasarım, 16'sına da mobilya döşeme dikiş kursu verilecek. Gerçekleştirilen bu proje ile mobilya sektörünün sorunlarının azalması hedefleniyor.
TOPLAM BÜTÇESİ 233 BİN 452 AVRO
Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı'nın (Instrument for Pre Accession-IPA) “İnsan Kaynaklarını Geliştirme” bileşeni kapsamında toplumsal cinsiyet eşitliği odaklı, insana yakışır bir iş geleceği yaklaşımı çerçevesinde gençlerin ve kadınların mobilya sektöründe istihdam edilebilirliğini ve istihdam oranını artırmak amacıyla 'Gelecek İçin Tasarım' projesi geliştirildi. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu bu hibe programı İnsan Kaynaklarını Geliştirme tarafından yürütülüyor. Hibe programının toplam bütçesi 233 bin 452,60 avro olup bu tutarın 31 bin 516,10 avrosu Türkiye Cumhuriyeti, 178 bin 591,239 avrosu ise Avrupa Birliği tarafından destekleniyor.
OMÜ'DEN EŞ FİNANSMAN KATKISI
Gelecek İçin Tasarım projesi 'Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Hibe Programı' kapsamında Samsun Mobilyacı İş Adamları Derneği tarafından yürütülüyor. Projenin toplam bütçesinin 23 bin 345,26 avroluk kısmı ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin eş finansman katkısı ile gerçekleştiriliyor.
EĞİTİM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
MOBİD tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (Instrument for Pre Accession-IPA)’nın “İnsan Kaynaklarını Geliştirme” bileşeni kapsamında Toplumsal cinsiyet eşitliği odaklı, insana yakışır bir iş geleceği yaklaşımı çerçevesinde gençlerin ve kadınların mobilya sektöründe istihdam edilebilirliğini ve istihdam oranını artırmak amacıyla, Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında Gelecek İçin Tasarım projesi Samsun Mobilyacı İş Adamları derneği tarafından yürütülmektedir. Proje faaliyetleri kapsamında, mobilya sektöründe yer alan 30 firma temilcisi ve çalışanına yönelik toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi gerçekleştirilmiştir. Eğitim kapsamında iş yaşamında eşitlik, kadınların istihdamı, mobilya sektörünün sorunları ve çözüm önerileri gibi konular ele alınmıştır."
Dernek Başkanı Özgür Uyanık, proje yönetim komisyonu başkanı ve MOBİD Yönetim Kurulu üyesi Yağmur Çakır, Emre Eker, Bülent Cantaş ve SAKDER Başkanı Kezban Ayaz'ın da katıldığı eğitimde kadınların sektörde daha fazla yer alması ve sektörde istihdam olanaklarının artmasının hedeflendiği ifade edilmiştir.
FİKİR İŞÇİSİ: GÜRKAN SARIKAYA
SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.