Aileniz ve arkadaşlarınızla beraber eğlenceli zaman geçirebileceğiniz, birbirinden güzel Samsun kamp yerleri.
NEBİYAN YAYLASI ÇADIR KAMP ALANI
Nebiyan yaylası Samsun şehir merkezine 60 km mesafede bulunuyor. 19 Mayıs ilçesi sınırlarında bulunan yaylanın ilçe merkezine uzaklığı ise 30 km. bölgedeki Nebiyan dağının eteklerinde bulunan yaylaya ulaşım özel araçlarla asfalt yollardan kolaylıkla sağlanabiliyor.
Nebiyan yaylasında her mevsim kamp ve doğa etkinlikleri yapılıyor. İzci kulüpleri ve doğa tutkunları bu bölgeye gelerek kamp kuruyorlar ve eşsiz doğanın tadını çıkarıyorlar. Yürüyüş rotalarını takip ederek Nebiyan dağının keşfedilmemiş köşelerine maceralı bir yürüyüş gerçekleştiren doğaseverler geceleri de kamp ateşi etrafında toplanarak güzel anılarını tertemiz bol oksijenli havada yâd ediyorlar.
Yüksek ağaçlı ormanların eşlik ettiği Nebiyan yaylasına bölge halkı da oldukça ilgi gösteriyor. Bu sebeple yıl boyu yayla hiç boş kalmıyor. Şehrin kalabalığından kaçmak isteyenlerin ilk durağı olan yaylada kampçılığın yanı sıra doğa fotoğrafçılığı yapılarak enfes kareler yakalanabiliyor. Yaylada hem çadır kampı hem karavan kampı için uygun yerler mevcut. Ancak çadır kampı için kamp severler daha çok ağaçlık alanları tercih ediyorlar.
Nebiyan yaylasında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı birkaç tesis bulunuyor. Özellikle WC ve yemek ihtiyacı bölgedeki restoranlardan kolaylıkla sağlanabiliyor. Diğer ihtiyaçlar için hazırlıklı gelmekte fayda var.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı yaylaya çıkan yola üzerindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.
AKTAŞ YAYLASI KAMP ALANI
Aktaş yaylası Samsun’un Lâdik ilçesinde şehir merkezine 95 km mesafede bulunuyor. Lâdik ilçe merkezine de 9 km mesafede bulunan yaylanın yolları oldukça güzel. Bu yüzden her türlü araçla ulaşım kolaylıkla sağlanabiliyor.
Sakin doğası, yemyeşil manzarası ve bol oksijenli havasıyla doğaseverlerin en çok ziyaret ettiği yaylalardan olan Aktaş yaylası özellikle kampçıların ilgisini çekiyor. Lâdik gölü manzarası eşliğinde hem çadır kampı hem de karavan kampı yapılabilen yayla yöre halkı tarafından da mesire alanı olarak kullanılıyor. Özellikle bahar aylarında rengârenk çiçekler yaylada tam bir renk cümbüşü yaşatıyor. Bu güzel anları fotoğraflamak isteyen doğa fotoğrafçıları da yaylanın yolunu tutuyor.
Aktaş yaylasında yayla evleri de bulunuyor. Konaklama amaçlı veya yöre halkının yayla faaliyetleri amacıyla kullanılan yayla evleri yaylaya ayrı bir güzellik katıyor. Yayla çevresinde bulunan yürüyüş parkurlarını takip ederek Lâdik gölünün etrafında bulunan diğer yaylaları ve doğal güzellikleri keşfetmek insana keyif veriyor. Geceleri ise odun ateşi etrafında açık havada yıldızları seyretmek insana huzur veriyor.
Aktaş yaylasında içme suyu ihtiyacı karşılanabiliyor. Ancak WC, duş ve diğer ihtiyaçlar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu sebeple kampçıların aydınlatma dâhil diğer ihtiyaçlarını tedarik ederek bölgeye gitmesinde fayda var.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp yerleri, ateş yakılabilir alanlar, gölet alan, yürüyüş parkurları ve içme suyu kaynağı. WC, elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
LADİK GÖLÜ KAMP ALANI
Samsun’un Lâdik ilçesi sınırları içinde yer alan Lâdik gölü şehir merkezine 85 km mesafede yer alıyor. Göle ulaşım Lâdik ilçe merkezinden kolaylıkla sağlanabiliyor. Ayrıca özel araçlarla da göle ulaşım rahatlıkla sağlanıyor.
Lâdik gölü ve çevresi birçok doğal güzelliğe ev sahipliği yapıyor. Lâdik gölü çevresinde birçok yayla ve doğal güzellik bulunuyor. Bu sebeple gölün kendisi ve çevresi adeta kampçıların istilasına uğruyor. Bölgeye oldukça ilgi gösteren kamp severler yemyeşil ortamda masmavi gölün kenarında çadır kampı ve karavan kampı kurarak eşsiz doğanın tadını çıkarabiliyor. Doğaseverlerin de uğrak noktası olan Lâdik Gölü’nün çevresi bitki çeşitliliği bakımından da oldukça zengin. Botanikçilerin de ilgisini çeken göl ve çevresi yöre halkı tarafından da günübirlik piknikler için kullanılıyor.
Lâdik gölü ve çevresinde trekking ve doğa fotoğrafçılığı imkanları da bulunuyor. Gölde balıkçılık da yapılıyor ve etrafta alabalık tesislerine rastlamak mümkün. Kampçılar ise kamp için göle en yakın alanları tercih ediyorlar. Bu sayede doğa içinde huzurlu bir şekilde kafa dinleme imkânı buluyorlar.
Kampçılar için Lâdik gölü ve çevresinde ihtiyaçlarını karşılayacakları bir tesis bulunmuyor. İçme suyu açısından zengin olan bölgede WC, duş, elektrik ve gıda ihtiyaçları için hazırlıklı olunması gerekiyor. Yöre halkı bu konuda kampçılara oldukça yardımcı olsa da yine de tedarikli olmakta fayda var.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
KOCADAĞ YAYLASI KAMP ALANI
Kocadağ yaylası Samsun şehir merkezine 40 km mesafede bulunuyor. Atakum ilçesinde yer alan yaylanın ilçe merkezine uzaklığı ise 15 km. 1300 rakımda olan yaylaya ulaşım özel araçlarla kolaylıkla sağlanabiliyor.
Kocadağ yaylasında yıl boyu doğa yürüyüşleri, fotoğrafçılık ve kampçılık gibi etkinlikler yapılıyor. Temiz havası ve bol oksijeniyle yeşili özleyenlerin uğrak noktası olan yaylada çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun alanlar bulunuyor. Birçok doğa sporunun yapıldığı yaylaya yıl boyu ziyaretçi akını oluyor. Trekking, tırmanış ve oto sporların yanı sıra farklı yayla şenlikleri de yaylada düzenleniyor. Yöre halkının da ilgi gösterdiği yaylada yamaç paraşütü de yapılabiliyor.
Özellikle bahar aylarında rengârenk çiçeklerle bezenen yaylada doğa fotoğrafçılığı da oldukça popüler. Kamp ateşi yakmak için ise sadece daha önceden yakılmış yerler üzerinde ateş yakılmaya müsaade ediliyor. Yöre halkı bu konuda oldukça hassastır. Kış aylarında da oldukça popüler olan yaylada kayak ve farklı etkinlikler kış aylarında da yapılabiliyor.
Kocadağ yaylasında kampçıların ihtiyaçları için herhangi bir tesis bulunmuyor. Tamamen doğal olan ortamda keyifli bir kamp geçirmek için en yakın Atakum ilçe merkezinden ihtiyaçlarınızı temin ederek yaylaya kamp için gelmenizde fayda var.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
KÜPECİK YAYLASI KAMP ALANI
Küpecik yaylası Samsun şehir merkezine 94 km mesafede Lâdik ilçesinde bulunuyor. İlçe merkezine ise 23 km mesafede bulunan Küpecik yaylasına ulaşım özel araçlarla kolaylıkla sağlanabiliyor. Yayla yolunun bir bölümü asfalt kalan bölümü ise stabilize yoldur. Ancak her türlü araç ulaşımı için odlukça uygundur.
Doğal güzellikler bakımından oldukça zengin olan yaylada yöre mimarisine uygun yayla evleri ve birçok doğal su kaynağı bulunuyor. Etrafı geniş ağaçlıklarla çevrili olan yayla doğaseverlerin uğrak noktası oluyor. Kamp severler için de yayla ve çevresinde ücretli ve ücretsiz birçok kamp alanı mevcut. Ayrıca yayladaki kaynak sularının böbrek taşlarına iyi geldiği söyleniyor. Bütün bunlar yaylanın ziyaretçi sayısını her geçen yıl daha da artırıyor.
Küpecik yaylası şehrin kalabalığından kaçıp doğanın ortasında kafa dinlemek isteyenler için oldukça uygun bir ortam. Özellikle hafta sonları günübirlik piknikçilerin akınına uğrayan yayla oldukça kalabalık oluyor. Sakin ortamda kamp yapmak isteyenler ya hafta içlerini ya da ağaçlık alandaki daha sakin noktaları tercih edebilirler.
Küpecik yaylasında kamp haricinde konaklama yapmak isteyenler yaylada bulunan evlerde konaklama yapabiliyorlar. Bolca içme suyunun da bulunduğu yaylada kampçıların diğer ihtiyaçları için herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gelirken ihtiyaçları temin ederek gelmekte fayda var.
Kamp Olanakları: İçme kaynak suyu, kamp alanları, ateş yakılabilir alanlar ve yürüyüş parkurları. WC, elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
BÜYÜKKIZOĞLU YAYLASI KAMP ALANI
Büyükkızoğlu yaylası şehir merkezine 80 km mesafede bulunuyor. Lâdik ilçesinde yer alan yaylanın ilçe merkezine mesafesi ise 10 km’dir. Yaylaya ulaşım Lâdik ilçe merkezinden ve özel araçlarla kolaylıkla sağlanıyor.
Büyükkızoğlu yaylası Lâdik ilçesinde her yıl yayla şenliklerinin düzenlediği en büyük yaylalarından biridir. Eşsiz doğası ve tertemiz havasıyla her yıl birçok ziyaretçi ağırlayan yaylada ahşap yayla evleri de bulunuyor. Yöre halkı tarafından mesire alanı olarak da kullanılan yaylanın nüfusu özellikle yaz aylarında oldukça artıyor. Yaylanın diğer bir noktasında Akdağ’dan akan sularla beslenen Büyükkızoğlu şelalesi yer alıyor. Doğaseverlerin oldukça ilgisini çeken şelale yıl boyu bölgeye serinlik ve ferahlık sağlıyor.
Büyükkızoğlu yaylasının hemen her noktasında çadır ve karavan kampı için uygun noktalar bulunuyor. Gerek şelaleye yakın noktalarda gerekse ağaçlık alanlarda kurulan çadırlar kampçılar için doğanın tadını çıkarmaya yetiyor. Doğa yürüyüşleri ve diğer aktivitelerle daha da renklenen kamp günleri insana oldukça ferahlık sağlıyor.
Büyükkızoğlu yaylasında kampçıların ihtiyaçları kısmen yöre halkı tarafından karşılanabiliyor. İçme suyu ihtiyacı yaylanın buz gibi sularından rahatlıkla sağlanırken diğer ihtiyaçlar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: İçme kaynak suyu, kamp alanları ve yürüyüş parkurları. WC, elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
ÇAKIRGÜMÜŞ YAYLASI KAMP ALANI
Çakırgümüş yaylası şehir merkezine 80 km mesafede bulunuyor. Lâdik ilçesinde bulunan yaylanın yolları stabilize olsa da her türlü araç ulaşımı için oldukça uygun. Yaz aylarında çeşitli yayla şenliklerinin de düzenlendiği yayla bölgenin turizm açısından en önemli yaylaları arasında.
İlçe merkezine 12 km mesafede bulunan Çakırgümüş yaylası 1500 metre rakımda bulunuyor. Karadeniz ikliminin bütün özelliklerini barındıran Çakırgümüş yaylası eşsiz doğası ve yemyeşil ortamıyla doğaseverlerin ilgi odağı oluyor. Çadır kampı ve karavan kampı için de oldukça uygun mekânlar bulunan yaylada çadırın haricinde yöre mimarisine uygun ahşap konaklarda da konaklama yapılabiliyor. Şehrin stresinden ve kalabalığından uzaklaşıp doğanın kalbinde kafa dinlemek isteyenlerin tercih ettiği Çakırgümüş yaylasında kampçılığın haricinde trekking, doğa fotoğrafçılığı gibi aktiviteler de yapılıyor. Ayrıca doğanın ortasında kamp yaparken geceleri kontrollü bir şekilde kamp ateşi yakabilir ve gecenin sesini dinleyebilirsiniz.
Çakır gümüş yaylasında kampçıların ihtiyaçlarını görecekleri herhangi bir tesis bulunmuyor. İçme suyu açısından oldukça bol olan yaylada market vb. ihtiyaçlar karşılanamıyor. Bu yüzden her türlü ihtiyaç önceden temin edilerek bölgeye kamp için gitmekte fayda var.
Kamp Olanakları: İçme kaynak suyu, kamp alanları ve yürüyüş parkurları. WC, elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
GÜRCÜ YAYLASI KAMP ALANI
Gürcü yaylası şehir merkezine 85 km mesafede bulunuyor. Yaylalarıyla meşhur olan Lâdik ilçesinde yer alan Gürcü yaylasının ilçe merkezine mesafesi ise 5 km. 1500 metre rakımda yer alan yaylanın yolları stabilize olsa da her türlü araç ile ulaşım kolaylıkla sağlanıyor.
Gürcü yaylası yaz ve kış yılın her mevsiminde ziyaretçilerin akınına uğruyor. İlkbahar ve yaz mevsiminde doğaseverlerin ve kampçıların akınına uğrayan yayla kış mevsiminde ise kayak meraklılarının uğrak noktası oluyor. Bölgenin doğası her mevsimde oldukça ilgi çekicidir. Çadır kampı ve karavan kampı için de oldukça uygun alanlara sahip olan yayla doğal güzellikleri ve muhteşem ortamıyla adeta bir huzur kaynağı. Yeşil doğası ve tertemiz havasıyla şehir hayatından sıkılanlara ev sahipliği yapan Gürcü yaylası yöre halkı tarafından mesire alanı olarak kullanılıyor.
Gürcü yaylasında yöre mimarisine ve doğasına uygun yayla evleri de bulunuyor. Ancak kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. İçme suyu yaylada oldukça fazla. Ancak diğer ihtiyaçlar için bölgeye mutlaka hazırlıklı gidilmesi gerekiyor.
Kamp Olanakları: İçme kaynak suyu, kamp alanları ve yürüyüş parkurları. WC, elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
OMÜ GÖLETİ KAMP ALANI
Samsun şehir merkezinde On Dokuz Mayıs Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan gölet kampçıların kamp kuracakları noktalardan biri olarak öne çıkıyor. Genellikle gençlerin ilgi gösterdiği OMÜ göleti Ziraat Fakültesi’nin arka kısmında yer alıyor.
Hem piknik yapmak hem de kamp için Samsunlular tarafından tercih edilen göletin çevresi oldukça güzel. Küçük bir göl olan OMÜ göleti çevresindeki doğal güzellikler sayesinde ilgi çekici bir nokta oluyor. Şehir merkezinden yerleşkeye toplu taşımayı kullanarak veya yürüyerek rahatlıkla ulaşılıp buradan yaya olarak gölete ulaşım sağlanabiliyor. Bölgede çadır kampı için uygun noktalar bulunuyor.
Göletin etrafı oldukça bakir. Çeşitli ağaç türlerinin bulunduğu gölet çevresinde yürüyüş yapılarak doğayı adımlamak mümkündür. Özellikle arkadaş ortamlarıyla yapılacak kamplar için tercih edilen OMÜ göletinde küçük bir de iskele bulunuyor. Gölet çevresinde imkânlar kısıtlı olsa da keyifli vakit geçirmek için oldukça uygun bir bölge. Harika bir manzaraya sahip olan gölet çoğu kimse tarafından bilinmiyor. Hatta OMÜ öğrencileri bile bu güzellikten haberleri olmadan mezun olup gidiyorlar. Kafa dinlemek için oldukça sessiz ve sakin olan mekânda rekreasyon çalışmaları yapılıyor.
Gölet çevresinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Ancak şehir merkezine oldukça yakın olması sayesinde kampçılar her türlü ihtiyacını kolaylıkla sağlayabiliyor. Ayrıca yerleşke içindeki tesislerde bu konuda büyük kolaylık sağlıyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
KIZILIRMAK DELTASI KAMP ALANI
Kızılırmak’ın Karadeniz’e döküldüğü nokta olan Kızılırmak deltası şehir merkezine 70 km mesafede bulunuyor. Bafra ilçesinde bulunan deltaya ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Doğal özelliğini koruyabilmiş en önemli sulak alanlardan olan Kızılırmak deltası birçok kuş türüne de ev sahipliği yapıyor.
Kızılırmak deltası gerek bitki örtüsü çeşitliliği gerekse yaban hayatı çeşitliliği bakımından uluslararası bir öneme sahip. Bu sebeple koruma alanı olarak ilan edilen bölge balıklar için de yaşam alanıdır. Doğaseverlerin merakla gözlem yaptıkları noktalardan olan deltada tarihi dönemlerden kalma birçok yerleşim yeri de bulunuyor. Bununla birlikte oldukça geniş bir alanı kaplayan Kızılırmak deltasında yoğun bir şekilde tarımsal faaliyetler de yapılıyor.
Bütün bunlarla birlikte bölge ve ülkemiz turizmi açısından da oldukça önemli olan Kızılırmak deltasında kuş gözlemciliği, avcılık, doğa yürüyüşleri, ekolojik turizm ve kampçılık da yapılıyor. Bölgede çadır kampı ve karavan kampı kurmak isteyenler için bu harika doğada oldukça uygun yerler mevcut. Delta içerisinde yer alan kamp noktalarında ve göl kenarlarında kamp yapmak oldukça keyifli.
Kızılırmak deltasında bisiklet rotaları ve yürüyüş parkurları bulunuyor. Bölgeyi gezmek ve bölgede kamp yapmak sıkça tercih edilen bölgede ihtiyaçlar tek bir işletme bulunuyor. Buradan yemek ve WC gibi ihtiyaçlar karşılanabilir.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanı çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.
ALAÇAM GEYİKKOŞAN MEVKİİ KAMP ALANI
Alaçam ilçesinde bulunan Geyikkoşan mesire alanı ilçe merkezine 2 km mesafede bulunuyor. Mesire alanı olarak kullanılan bölgeye ulaşım özel araçlarla ve ilçe merkezinden kolaylıkla sağlanıyor.
Alaçam Geyikkoşan mesire alanı yöre halkı tarafından da sıkça tercih edilen bir bölge. Her yıl 6 Mayıs tarihinde Hıdırellez Şenlikleri düzenleniyor. Mesire alanında bir güreş sahası mevcut. Amatör ve profesyonel güreşçiler yılın belirli zamanlarında burada müsabakalarda karşılaşıyor.
Karadeniz kıyısında yer alan Geyikkoşan mevki kampçıların da yoğun ilgisini çekiyor. Tertemiz sahile ve çam, çınar ve kavak ağaçlarından oluşan ormanlık bir alana da sahip olan Geyikkoşan mesire alanında karavan kampı ve çadır kampı için oldukça uygun alternatifler mevcut. Sakin doğasıyla ve eşsiz manzarasıyla hem günübirlik piknikçilerin hem de kampçıların uğrak noktası oluyor. Bölgedeki koruluk içerisinde ise Geyikli Baba türbesi bulunuyor.
Geyikkoşan mesire alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları tesisler bulunuyor. Sahil şeridi boyunca yer alan tesislerden hemen her ihtiyaç rahatlıkla karşılanabiliyor. Ayrıca kamp harici konaklama için Geyikkoşan sahilinde yer alan birçok otelden herhangi biri de tercih edilebilir.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı sahil bölgesine yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz.
KUNDUZ DAĞLARI KAMP ALANI
Samsun şehir merkezine en uzak bölgelerden biri olan Kuduz dağları Vezirköprü ilçesinde yer almaktadır. Şehir merkezine 160 km mesafede bulunuyor. Bölgeye ulaşım ise özel araçlarla ilçe merkezi üzerinden asfalt yollarla sağlanıyor. Bölge doğa sporları ve kampçılık için oldukça tercih ediliyor.
Kunduz dağları eteklerinde bulunan yaylalarda kamp yapma imkânı mevcut. Çevre illerden ve Samsun şehir merkezinde doğaseverlerin akınına uğrayan bölge temiz hava alıp doğada vakit geçirmek isteyenler için oldukça uygun. Yaz aylarında sıcak ve bunaltıcı nemli havadan kaçanların ilk aklına gelen bölge olan Kunduz bölgesi hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça ideal.
Kunduz dağlarında kampçılığın yanı sıra yürüyüş rotaları takip edilerek keyifli bir şekilde trekking yapmak mümkün. Yine ziyaretçilerine yaz ve kış mevsiminde eşsiz manzaralar sunan Kunduz dağları ve çevresindeki yaylalarda doğa fotoğrafçılığı da yapılabiliyor. Gürgen ve kayın ile çeşitli ağaç türlerinden oluşan bitki örtüsü kamp yapmak isteyenlerin ilk tercihi oluyor.
Kunduz kamp alanı içerisinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri herhangi bir tesis bulunmuyor. Bölgeye giderken yeme içme konusunda tedbirli olmak gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
ALANŞEYHİ ACIKLI YAZI KAMP ALANI
Samsun’un Vezirköprü ilçesi sınırlarında bulunan Alanşeyhi Acıklı Yazı bölgesi şehir merkezine 150 km mesafede bulunuyor. Şehir merkezine uzak olması ve yollarının sıkıntılı olması sebebiyle bölgeye ulaşım sadece özel araçlarla sağlanabiliyor. Piknik ve kamp gibi aktiviteler için tercih edilen bölge tamamen doğal bir alan.
Yeşil doğası ve temiz havasıyla oldukça hoş bir mekân olan Acıklı yazı çadır ve karavan kampı için uygun. Ulaşım sıkıntısı sebebiyle bölge gayet tenha ve tam kafa dinlemelik bir yer. Sakin ortamda piknik ve kamp yapmak isteyenler tarafından tercih edilen bölge yöre halkının tarımsal faaliyetlerine de ev sahipliği yapıyor. Soğuk kaynak suları ve eşsiz doğasıyla insana huzur veren Acıklı yazı bölgesinde yürüyüş rotaları ile trekking yapmak da mümkün. Samsun’un henüz tam anlamıyla keşfedilmemiş bölgelerinden olan Acıklı yazı bu sebeple orijinalliğini ve tabi dokusunu korumuş. İnsana huzur veren tabiatıyla keşfedilmeyi bekliyor.
Bölgede kampçılar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gideceklerin ihtiyaçlarını temin ederek gitmeleri gerekiyor.
Kamp Olanakları: İçme kaynak suyu, kamp alanları ve yürüyüş parkurları. WC, elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.