Reeder firmasının ürettiği Reev Fancy elektrikli araç modeliyle ilgili, ön sipariş veren müşterilerin mağdur edildiği iddia edildi. Müşteriler, teslimat tarihlerinin sürekli değiştiğini ve firmadan yeterli bilgilendirme yapılmadığını öne sürdü.

SORULAR YANITSIZ KALDI

Reev Fancy aracını ön siparişle satın alan müşteriler süreçle ilgili ciddi bir belirsizlik içinde olduklarını söyledi. Araç teslimatları için ilk olarak en geç 2 Ocak 2025 tarihi belirtildiği öne sürülen açıklamada "Daha sonra, araçların üretildiği ve Ocak ayı sonuna kadar ilk 100 müşteriye teslim edileceği ifade edildi. Ancak bu süreçte ne net bir teslim tarihi paylaşıldı ne de teslimatlarla ilgili herhangi bir somut bilgilendirme yapıldı. Firma tarafından “teslimatlar başladı” şeklinde açıklamalar yapılsa da, müşterilere araç teslim edildiğine dair hiçbir toplu araç görseli, üretim veya teslimat sürecini belgeleyen bir paylaşım yapılmamıştır. Bunun yanında, süreçle ilgili detaylı bir iletişim kurulmadığı gibi, müşterilerin soruları da yanıtsız kalmaktadır" denildi. 

Samsun'da sahipsiz hayvanların toplanması görüşüldü Samsun'da sahipsiz hayvanların toplanması görüşüldü

"Ön sipariş esnasında her müşteriden 40 bin lira peşinat alınmış olmasına rağmen, yaşanan bu belirsizlik müşteriler arasında büyük bir mağduriyete ve güvensizlik ortamına yol açmıştır" ifadelerinin kullandığı açıklama şöyle sürdürüldü: "Bu süreçte firmadan beklentimiz, şeffaf bir bilgilendirme yapılması (KAP açıklaması gibi), üretilen araçların toplu görsellerinin paylaşılması ve teslimatlarla ilgili net bir takvim paylaşılmasıdır. Mağduriyetimizi dile getirmek için bir WhatsApp grubu oluşturduk ve bu grupta yer alan bir çok müşteri, konunun kamuoyu ile paylaşılması konusunda sizden destek beklemektedir. Amacımız, yaşanan bu durumun daha fazla mağduriyete yol açmadan çözüme kavuşturulmasıdır."

Muhabir: SAMET ÖZEN