Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (Instrument for Pre Accession-IPA)’nın “Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Hibe Programı” kapsamında, toplumsal cinsiyet eşitliği odaklı, insana yakışır bir iş geleceği yaklaşımı çerçevesinde gençlerin ve kadınların mobilya sektöründe istihdam edilebilirliğini ve istihdam oranını artırmak amacıyla yürütülen Gelecek İçin Tasarım projesi kapsamında Samsun'daki mobilya firmalarına yönelik eğitimler gerçekleştirilmiştir.   

BİRÇOK KONU ELE ALINDI

Samsun’da üretim, satış pazarlama yapan mobilya firmalarının temsilcilerinin katıldığı E-ticaret ve Dijitalleşme eğitimi 7-8 Haziran 2024 tarihinde Anemon Otelde gerçekleştirildi. Mobilya firmalarının e-ticaret ve dijitalleşme alanında bilgi ve deneyim edinmesi amacıyla gerçekşelen toplantı, 24 temsilci ile yapıldı. Proje kapsamında, mobilya firmalarının katılımı ile yapılan bir dizi eğitim çalışması ve toplantıda mobilya sektöründe kadın istihdamının artırılması, iş yerinde eşitlik ve kapsayıcılık konularının yanı sıra eğitim toplantılarının son ayağı olarak e-ticaret ve dijitalleşme konusu ele alındı. 

İSTİHDAM OLANAKLARI ARTIYOR

MOBİD Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Uyanık, bu eğitim ve toplantıların Samsun’da mobilya sektörünün büyümesi, yeni istihdam olanakları yaratılması ve kadınların da mobilya sektöründe aktif çalışan olarak yer alması için önemini vurguldı. Uyanık, MOBİD olarak hem mobilya sektörüne hem de Samsun’a katma değer yaratacak projelere imza atmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. 

FİKİR İŞÇİSİ: ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.