Aylık gelir ile kredi kartı limitlerindeki orantısızlık, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankası'nı harekete geçirdi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) iletilen çalışmalar neticesinde bankalara talimat verildi.

3.0 büyüklüğünde deprem! 3.0 büyüklüğünde deprem!

KREDİ KARTLARININ FAİZ ORANLARI ARTTI

İlk olarak 16 Mart tarihli Resmi Gazete tebliği ile kredi kartlarından nakit avans çekimi için belirlenen yüzde 4.42 oranındaki faiz yüzde 5'e çıkarıldı. Kısıtlama kararı sonrasında ikinci bir tebliğ de 6 Nisan tarihinde geldi. Böylece tüm kredi kartlarının faiz oranları arttı. Kredi kartı kullanımının önü alınamayınca yeni değişiklikler gündeme geldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası'nın BDDK'ya yeni bir rapor gönderdiği ileri sürüldü. Böylece tüm bankalara talimat gideceği konuşulmaya başlandı.

AYLIK GELİRİN 4 İLE 8 KATI KREDİ KARTI LİMİTİ

Talimatlara göre kredi kartlarında limit değişikliğine gidilecek. Kart limitlerinin aylık gelirin 4 ve 8 katı olarak belirlenmesine olanak tanınacak. Öte yandan kart limitlerinde Findeks kredi notuna verilen önemin artması da bir diğer kriter olacak. Böylece atılan adımlar sonucunda, kart limitleri aylık gelirinin çok fazla katı olan kişilerin limitleri düşecek.

kamu son haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.