Güncel

Hastalıkların baş düşmanı şifa iksiri: Dört hırsız sirkesinin yararları

Dört hırsız sirkesinin faydaları saymakla bitmiyor. İlginç hikayesiyle, gençlik sırrı olarak bilinen dört hırsız sirkesinin yararları

Abone Ol

DÖRT HIRSIZ SİRKESİ NEDİR?

Dört hırsız sirkesi, adından anlaşılabileceği üzere bir sirke türüdür. İçeriğinde birçok bitki bulunan ve oldukça şifalı bir sirke olmasının yanında, bu sirkeyi farklı kılan husus ilginç bir şekilde çıkmış olmasıdır. Hikaye “kara veba” ile başlıyor… 

DÖRT HIRSIZ SİRKESİNİN YARARLARI 

Bugün ortaçağda yaşamıyor olsak da, veba gibi bir sorunumuz bulunmasa da, hijyen sağlamak için bir araç eksiğimiz bulunmasa da, lezzeti ve yararları nedeniyle dört hırsız sirkesini kullanabiliriz. Lezzetli olması ve farklı aroma derinliklerine sahip olmasının yanı sıra, dört hırsız sirkesinin, içerdiği bitkilerin taşıdığı antimikrobiyal özellik sayesinde birçok hastalığı önlemek ve tedavi etmek konusunda yararlı olduğu bilinmektedir. Bu etki de -tarife göre değişmekle birlikte, esas olarak- biberiye, lavanta, adaçayı, nane, kekik, sedef otu, zencefil, karanfil, muskat, tarçın, tane karabiber gibi birçok açıdan yararı bulunan baharat ya da baharlı otlar sayesindedir. 

DÖRT HIRSIZ SİRKESİNİN HİKAYESİ 

Marsilya’da, yaşananları fırsat bilip ölen insanları soyan ve evlerden değerli eşyaları çalan dört hırsız yakalanmıştır. Yakalanan hırsızlar adaletin tesis edilmesi için mahkemeye çıkartılmıştır. Mahkeme sonucunda hakim, işledikleri suçlardan dolayı bu dört hırsız için ateşte yanarak idam edilmesine hüküm vermiş, ancak bu kararı verme sürecinde de bir şey dikkatini çekmiştir. Sürekli hasta olan insanların çevresinde dolaşarak hırsızlık yapan bu hırsızlar nasıl olduysa hastalanmamışlardır. Bu durum üzerine hakim hırsızlara, hastalanmamalarına dair sırları ne ise onu paylaşırlarsa, ateşte yakılarak değil asılarak idam edilebileceklerini söylemiştir. Bunun üzerine bu dört hırsız, dört hırsız sirkesinin içeriğini anlatmış, lavantadan biberiyeye, kafurdan sarımsağa kadar birçok baharat ve baharlı ot ile yapılan sirkenin tarifini paylaşmışlardır.

Kaynak: midemuhendisi.blog