Samsunspor'da Satka Galatasaray maçında forma peşinde Samsunspor'da Satka Galatasaray maçında forma peşinde

YILMAZ ULUSOY HAYATINI KAYBETTİ 

Samsunspor'un eski başkanlarından, Yılmaz Ulusoy Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy 84 yaşında vefat etti. Ulusoy'un cenazesinin, 25 Şubat 2025 Salı günü öğle namazına müteakip Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nden kaldırılacak ve Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedileceği öğrenildi. 

SAMSUNSPOR'DAN PAYLAŞIM 

Samsunspor'dan yapılan paylaşımda, "1968-1971 yılları arasında kulübümüzün başkanlık görevini üstlenen Yılmaz Ulusoy’un vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz. Cenazesi, bugün öğle namazının ardından İstanbul Levent’teki Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nden kaldırılacaktır." ifadelerine yer verildi. 

YILMAZ ULUSOY KİMDİR? 

1941 yılında Trabzon’un Of ilçesinde doğan Yılmaz Ulusoy, liseden sonra Ulusoy Holding'de çalışmaya başladı. 1959 yılında Trabzon Erdoğdu Kulübü’nde futbol kulüp yöneticiliğine adım atan Samsunspor’un kurulmasına öncülük eden iş adamı 1974 yılında İstanbul’a yerleşerek Ulusoy firmasında çalışmaya devam etti. 2008' kadar Ulusoy Holding’de çalışan iş adamı, daha sonra kendi şirketi Yılmaz Ulusoy Holding’i kurdu. İTO, İSO, DTO gibi mesleki örgütlerde yer alan Ulusoy, vakıf üniversiteleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler üstlendi. Serap Ulusoy ile evli olan Yılmaz Ulusoy’un üç çocuğu ve beş torunu bulunuyordu.

AĞABEY İLE AYNI TARİHTE VEFAT ETTİ

Yılmaz Ulusoy'un ağabeyi Saffet Ulusoy'un ölüm yıl dönümü olan 23 Şubat’ta hayata gözlerini yumduğu öğrenildi. Saffet Ulusoy da 23 Şubat 2012'de vefat etmişti.

Muhabir: FERİDE SEZGİN