Güncel

Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik teklifi kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda, Devlet Memurları Kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklikler içeren teklif kabul edilerek yasalaştı. Düzenleme, devlet memurlarını ve kamu çalışanlarını ilgilendiren çeşitli yenilikler getiriyor.

Abone Ol

DEVLET MEMURLARI KANUNU'DA DEĞİŞİKLİK

Yeni kanunla birlikte, 8 yıl disiplin cezası almayan memurlara tanınan ilave kademe hakkı, sözleşmeli statüden memur kadrosuna geçenler için de geçerli olacak. Ayrıca, görevden alınan ya da görev süresi sona eren bazı yöneticilerin, güvenlik soruşturmasından geçmeleri şartıyla eski kadrolarına atanması mümkün hale getirildi.

Yurt dışında görevlendirilen memurların eşlerine, 3 yılı aşmamak üzere aylıksız izin hakkı tanındı. Uzman yardımcılığına atananların ise en az 3 yıl çalıştıktan ve hazırladıkları uzmanlık tezini jüri tarafından kabul ettirdikten sonra yeterlik sınavına girmeye hak kazanmaları düzenlendi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, mücbir sebep halleri ilan etme yetkisiyle donatıldı. Ayrıca, TÜİK'in gelir kaynakları ve Darphane için 150 milyon TL döner sermaye tahsisatı belirlendi.

ENGELLİ ARAÇLARI VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI BORÇLARI

Engelli araçlarının on yılda bir değiştirilmesine yönelik düzenleme yapılırken, araçların en az yüzde 20 oranında yerli üretim olması şartı getirildi. Ayrıca, 1 Ocak 2015 öncesine ait Genel Sağlık Sigortası borçlarının iptali sağlandı.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı ve hakim, savcı, kaymakam gibi meslek gruplarına yönelik çeşitli terfi ve kadro düzenlemeleri yapıldı. Ayrıca, hizmetine ihtiyaç kalmayan personelin diğer kurumlara atanması veya süreli görevlerin bitiminden önce sona erdirilmesi mümkün hale getirildi.

Bu kapsamlı düzenlemeler, kamu personel sistemi üzerinde önemli değişiklikler ve yenilikler getiriyor.