Maaşlarında iyileştirme bekleyen emekliler ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan duruma bir iyileştirme yapacaklarının sinyalini verdi. Emeklilerin günlük hayatında fayda sağlayacak adım ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan geldi.

Samsun’da trafiğe kayıtlı araç sayısı arttı! Samsun’da trafiğe kayıtlı araç sayısı arttı!

Yeni yapılacak olan düzenlemeye göre emeklilerin hayatını rahatlatacak özel kampanyalar için çalışma yapılıyor. Bu kapsamda ulaşımdan gıdaya, kargodan telefona kadar pek çok alanda indirimler devreye alınacak.

Ulaştırma Bakanlığı emeklilere özel 5 kalem de kolaylıklar sağlayacak. İşte emeklilere verilmesi planlanan söz konusu desteklerin detayları…

SOSYAL TESİSLERDE İNDİRİM

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, emeklilere özel olarak sosyal tesislerde yüzde 50’ye varan indirimler sağlayacak. Bu sayede emekliler uygun fiyatlarla tesislerden yararlanabilecekler.

MOBİL DE EK İNDİRİM SAĞLANACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, emeklilere yönelik özel indirimler için mobil operatörlerle çalışacak. Engelli, gazi ve şehit yakınlarına sağlanan yüzde 25 ek indirimin diğer emekliler için de devreye alınması planlanıyor.

TARIM KREDİDEN EMEKLİLERE ÖZEL KART

Tarım Kredi Kooperatifleri, emeklilere özel bir kart sunarak, ülke genelindeki 4 binden fazla kooperatif market satış noktasında kullanılabilme fırsatı verecek. Bu kart ile emeklilere belirli ürünlerde ek indirimler sağlanacak.

HIZLI TRENLERDE İNDİRİM

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, demiryoluyla seyahat eden emeklilere yüzde 10 indirim sağlayacak. Bu kapsamda, yüksek hızlı trenler de dahil olmak üzere ticari hatlarda indirim uygulanmış olacak.

KARGO HİZMETLERİNDE İNDİRİM

Maaş alan emekliler, PTT Kart ile yapacakları alışverişlerde nakit iade avantajının yanı sıra PTT Kargo hizmetlerinden yüzde 20 indirimli faydalanabilecek.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.