'Gerçek dünya' ile bağlantıda kalmak için elimizden gelen tüm çabalara rağmen çoğumuz farkında olmadan akıllı telefonlarımızın 'kölesiyiz'. Değerli fotoğraflarımızdan özel mesajlarımıza, şifrelerimize ve alışveriş listelerimize kadar her şeyi bu teknoloji dehası ürünün içinde saklıyoruz. Ancak telefonlarımızı düşündüğümüz kadar iyi korumuyor olabiliriz.

Pratik olarak, akıllı telefon PIN numaralarımız dijital hazine sandığımızın kilidi görevi görerek en özel bilgilerimizi korur. Birçoğumuz Face ID ve parmak izi tanıma gibi gelişmiş güvenlik özelliklerini benimsemiş olsak da, geleneksel şifreler güvenliğimiz açısından önemini koruyor. Ancak araştırmacılar en sık kullanılan ve güvensiz kombinasyonlar konusunda uyarılarda bulunarak araştırma sonuçlarını ortaya koydu.

6 HANELİ ŞİFRE Mİ 4 HANELİ ŞİFRE Mİ GÜVENLİ?

Şaşırtıcı bir şekilde bu kombinasyonlar '6969' gibi yaygın bankacılık PIN'lerini içermiyor. Daha uzun, altı haneli bir PIN koduna sahip olmanın daha güvenli olacağı düşünülebilir. Bununla birlikte, Almanya'nın Bochum şehrindeki Max Planck Güvenlik ve Gizlilik Enstitüsü ile ABD'deki George Washington Üniversitesi tarafından yürütülen araştırmada, altı haneli PIN'lerin aslında 'daha az güvenli' olduğunu keşfetti.

Bu mantığa aykırı bulgunun ardındaki neden, kullanıcıların oynayacak daha fazla sayı olduğunda güvensiz kombinasyonlar oluşturma olasılıklarının daha yüksek olması olarak açıklandı.

Araştırmacı Markus Dürmuth'un açıkladığı gibi:

"Görünüşe göre kullanıcılar altı haneli bir PIN'i neyin güvenli kıldığını sezgisel olarak anlamıyorlar."

1 Temmuz'da başlıyor! Temassız kart kullananlar dikkat 1 Temmuz'da başlıyor! Temassız kart kullananlar dikkat

ALINTI: KARAR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Kaynak: KARAR